Op 19 december heeft het periodieke consortiumoverleg plaatsgevonden.

Dit keer was het bij het Waterschapshuis in Amersfoort, altijd een geschikte locatie omdat dit het landelijke punt van samenkomst van de waterschappen is. De dag begon met een presentatie van Het Waterschapshuis/de Unie van Waterschappen. Marije Stronks nam iedereen mee in de Vaarkaart, de bestuurlijke visie op de digitale transformatie bij de waterschappen.

Voor deze visie zijn analoge producten gemaakt, namelijk het inhoudelijke document maar ook een wereldkaart met eilanden en flessenpost.

Hierna presenteerde Jacco Kroon van Waternet/Rijkswaterstaat het Slim Watermanagement-project, waarin ook aan een Digital Twin wordt gewerkt. Deze presentaties zijn een mooie inspiratie op weg naar het eindproduct.

’s Middags werd er gewerkt aan een eerste concept hiervoor. Naast een rapport dat dient als naslagwerk, komt er een eindproduct dat aantrekkelijk is voor een breed publiek. Dit moet waterbeheerders helpen als ze in de toekomst een digital twin willen opzetten. “De inhoudelijke en procesmatige lessen die wij hebben geleerd staan centraal, net als het uitgangspunt dat een digital twin uiteindelijk dienend moet zijn aan de besluitvorming”, zegt projectleider Joost Iwema.

Deel dit artikel